torsdag 3 juli 2014

Kvällspaddling Nömmen

Äntligen fick man sätta sig i kajaken igen fast vädret inte såg så lovande ut mitt på dagen så blev kvällen desto finare.
Sjön för kvällens paddling blev sjön Nömmen med start vid Stenjöns badplats. Vi var 3 st som ställde upp Evald, Bodil och jag.
Målet för paddlingen var sandstranden vid västra delen av Stora Kalvö. Vi tog rätt så rak kurs ut dit för att avnjuta en fika i kvällsolen.
Därefter begav vi oss mellan Kalvöarna ner mot fiskodlingen.

Långt bort över Björköby växte sig molnen stora och man kunde höra åskan mullra på avstånd men hos oss sken solen och himlen var blå.
Häftiga moln över Björköby.
Vi hade lite lätt sidvind och därifrån kom även vågorna och då hände det som ju inte skall hända nämligen att man på något sätt helt plötsligt befinner sig i jämte kajaken.

Nu förstår man hur viktigt det är att ha tränat, tränat och åter tränat på det här med kamraträddning.

 


 

Lycklig men blöt så var Evald åter tillbaks i kajaken.
Att kapsejsa går fort, att komma i kajaken tar lite längre tid, och är man en grupp så underlättar det. Om inte annat så kan ju någon dokumentera händelsen.
Det var intressant att få göra kamraträddning i skarpt läge så att man får lite respons på att momenten sitter där. Självräddning är ett helt annat kapitel men övning ger färdighet.
Hemresan tillbaka till Stensjön fortsatte utan nya incidenter och vi lyckades avverka 17,5 km denna minnesvärda kväll.
Tack för underhållningen Evald.
 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar