söndag 30 mars 2014

Allgunnen

Kan det bli bättre. Klarblå himmel och knappt en krusning på sjön.
Denna söndag blev vi två stycket , jag och Janne, som begav oss iväg till Allgunnen för att paddla runt hela sjön,
Vi lade i vid vattenverket i Rörvik för att ta oss ner mot Lammhult.
Vi följde västra stranden och alla vikar söderut och tog en bensträckare vid en iläggningramp ca halvvägs. Och efter ca två timmar lade vi till vid Lammhults badplats för lunch.
Därifrån tog vi östra sidan tillbaka. Roligare paddling med fler öar men också fler stenar, vilket kajaken fick erfara. Vattenståndet var relativt högt så det gick att paddla på de flesta ställen.
Solen gjorde sitt bästa och det blev riktigt svettigt ibland när det var helt vindstilla.
I sann främjaranda så blev det till att hoppa iland för fika.
Färden fortsatte sedan upp i den nordöstra viken där vi rundade de öar som ligger där. Och sedan begav vi oss in i Kålbergaviken för en bensträckare och kajaken fint angjord vid en brygga.
Paddlingen började närma sig sitt slut men först parkerade jag på en lömsk sten som någon hade lagt i vattnet just där jag skulle paddla, typiskt. Lite fartränder måste man väl ha.
Vad kan man säga om Allgunnen. Trevlig sjö att paddla i men man får se upp för stenar, särskilt vid lågvatten. Janne och jag var mycket nöjda efter denna heldag på sjön, 32 km blev det. Och vi tycker synd om er som inte hade möjlighet att vara med. Efter att lastat upp tog vi en fika och trötta begav vi oss hemåt.
Vi syns kanske i simhallen (om du anmält dig).
Paddla lugnt.
Ove och Janne.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar