måndag 6 maj 2013

Nömmen "underbart"

Tänk. Äntligen har kajaken dammats av och fått ta sin första tur ute på sjön.

Denna måndag var vi fyra glada paddlare (Jag, Stig, Olle och Sören) som träffades vid Stensjöns badplats och gav oss iväg ca kl 15.

Vi tog det väldigt lungt eftersom detta var andra gången Stig satt i en kajak. Efter starten så landsteg vi så småningom i Ravelsryd för en kort rast med fika,
Vilket fantastiskt väder vi fick. Lite avundsjuka är ni nog va.
När benen rätat ut sig begav vi oss södeut till "Näset" och därefter visade vi Sören var man kunde gå iland på St Kalvö. Paddlade sedan mellan Kalvöarna där Olle pekade ut sin favorit rastplats. Därefter hittade jag årets första sten så det blev en ny fartrand i lacken. Efter att beskådat alla stugorna vid Donnemilen gick vi iland för ytterligare en fika. Klockan tickade på och det var dags att bege sig hemåt.
Om man inte har för bråttom så kan man få se lite av varje. Runt hörnet på St Ängsö stod en Älg och tittade fånigt på oss även en trana drog förbi. Det stackas Fiskjuse parets träd hade blåst omkull så det blir väl till att bygga ett nytt rede. Det fanns även en hel del Storlom att beskåda.
Olle och Sören kände en viss hemlängt och drog i förväg medan Stig och jag filosoferade över meningen med livet och kom fram till att detta måste vara en del av det.

Så var snart denna paddling slut och mycket nöjda efter en härlig dag på sjön så kunde vi konstatera att det blev totalt 19,2 km och det var 12 grader i vattnet i Stensjön.
Paddla lungt och njut längre.
Vi syns på onsdag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar