måndag 28 juni 2010

Pröva på paddling 19 juni

Trots prinsessbröllop denna dag så var det hela 21 personer som hade anmält sig till denna aktivitet som vi hade tillsammans med Nässjö kommun. Det är Sunniva Robertsson från kommunen som ansvarar för denna aktivitet som går under parrollen Hållbar Livstil. Kajakpaddling är ju något som passar in på detta. Som sagt 21 personer var anmälda och Sunniva hade delat upp dem i tre grupper med start vid kl 9, 11 och 14. Vi hade lyckats få fram hela 10 kajaker till denna träff. Ett stort tack till Er alla som lånade ut sina kajaker.
Varje pass började med att vi ställde in rodersystemen så att varje deltagare fick sin kajak anpassad efter sina mått. De fick en kort genomgång i paddelteknik samt  hur man stiger i och ur kajaken. Sedan var det dags att ge sig ut på en lugn Nömmen. Vi paddlade ut i Bodadviken och rundade St Bergö innan vi vände tillbaka. Deltagarna fick en god inblick i paddlingens konst och alla var positivt inställda och mycket nöjda. Kanske lyckades vi intressera några att börja paddla .Ove passade på att visa hur man rollar samt hur man tar sig upp i sin egen kajak när man har slagit runt. Imponerade blickar och applåder från land. Bra jobbat Ove!
Efter tre omgångar ute på sjön så var klockan närmare halv fem när vi började packa ihop kajaker och utrustning och satte oss i bilarna för hemfärd.
Prinsessan hade nu fått sin prins Daniel och alla var lyckliga, vi med som hade genomfört detta arrangemang.
Ett stort tack till Janne och Jocke som hjälpte Ove och mig denna dag.

Ulf

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar