onsdag 9 juni 2010

Nationaldagen 6 juni - Vrigstadsån

Nationaldagen firades som den bör firas, nämligen genom att vistas ute i vår fina natur och utnyttja vår fantastiska Allemansrätt. Denna härliga söndag så styrde vi vår färd mot Vrigstad  för att paddla i Vrigstadsån. En paddlingstur som bröderna  Janne och Rolf Gustavsson  varmt förespråkade. Nio personer gav sig iväg mot startplatsen som var vid reningsverket i Vrigstad, granne med den forna festplatsen "Gubbakulan". Där var bröderna G redan på plats och dirigerade fram oss till iläggsplatsen.
Vi var alltså elva paddlare som gav oss iväg och efter knappt en timmes paddling var det dags för det obligatoriska elvakaffet. På en liten udde i Storån  drogs kajakerna upp av flinka grabbar och kaffe  med bröd intogs under glatt  prat.
Vi paddlade vidare i ett härligt väder i den slingrande ån och igenom en del små sjöar  i ett omväxlande och vackert landskap.
Nere vid Långö kraftstation så tog det stopp. Vill man ta sig ut i Rusken så får man här ta och bära kajakerna  förbi kraftstationen. Vi valde istället att ta lunch på en udde i närheten. Härligt med lite mat och vila! En del passade på att ta sig ett bad också.
Hem färden gick sedan motströms men det orsakade inga större besvär. Vi hann även med en eftermiddagsfika på vägen.Väl hemma vid målet/startplatsen igen så visade GPs: en på ca  23,5 km. Evald hade som vanligt tagit ut svängarna lite längre än vi andra och hade fått ihop 25 km. Nöjda och trötta var vi överens om att detta var en annorlunda och rolig kajakpaddling som vi säkert kommer att göra om.






























































































































Vrigstadån-Nationaldagen 6 juni.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar