lördag 1 juni 2019

Solgen

Årets första dagpaddling blev denna gång i sjön Solgen. 5 glada paddlare lade i vid Mellbys badplats och paddlade iväg mot norr och Solgenåns inlopp men innan vi paddlade upp i ån tog vi en fika rast på udden innan ån.
 Det satt fint med lite fika i solskenet och vi fick lä på denna lilla sandstrand.
Så var det dags att ge sig iväg motströms (vilket knappast märks) upp i Solgenån.
Det är något visst att paddla i en å med närheten till båda stränderna och närheten till fågellivet. Framför oss flaxade det några Kanadagäss som tyckte dom var så smarta som lurade iväg oss från deras ungar.
Hej vad lycklig man blir i solskenet, livet är underbart eller hur. Vi kämpade vidare i "den strida strömmen" för att gå iland efter bron som leder till Rynningsholm. Här åt vi lunch och njöt i det fina vädret.
Så var det dags att glida med strömmen tillbaka, och visst märks det att det är medström, man sitter bara och "fispaddlar". Det är skönt att bara njuta av vad moder natur kan visa upp,fast det var mycket pollen i vattnet.
Vinden blev sakta starkare och det började anas mörka regnmoln vid horisonten. Blåser det så kan man ju allt ta hjälp.
Inte godkänt om du skall paddla "Blå bandet" men prova kan man ju alltid. I sakta njutbar fart tog vi oss tillbaka till Mellby för upplastning och när vi fått upp kajakerna på land så öppnade sig himlen och regnet öste ner. Man fick ju kajaken tvättad så det var bra tajming.

Nästa paddling blir Nationaldagen 6/6

Paddla lugnt
Kajakledarna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar