måndag 13 juni 2016

Nationaldagspaddling 6 Juni


Som traditionen bjuder blev det paddling på vår Nationaldag även i år.
Efter tips från Kenta och Anna blev det sjöarna Skirösjön och Salgen som fick den stora äran.


Vi utgick från Skirö där vi lade i vid bryggan mitt emot den gamla ICA butiken och där nuvarande ägare av fastigheten lät oss ställa våra bilar.


Färden fortsatte genom Skirösjön där vi paddlade utmed den västra stranden ner mot den kanal som rinner ut i sjön Salgen. Naturen här består av mycket blockterräng och man kan se flera stora stenblock som har legat här sedan förra istiden.


Vädret var helt fantastiskt och inte en droppe regn. Men vi kände en svag röklukt. När vi gick i land för sedvanligt fika och ett och annat dopp i det blöta, såg vi att det steg upp stora rökmoln bort mot Vetlanda. Det visade sig vara en skogsbrand som brandkåren kämpade med.


Fikar och äter gör man ofta när man är ute med Friluftsfrämjandet så även denna gång. Det blev badplatsen vid Stenberga som fick nöjet. Mätta nybadade och allmänt till freds styrde vi kosan åter upp möt Skirö.


När man paddlar på Nationaldagen är det brukligt att ha flagga.
Så var vi åter tillbaka i Skirö efter ca 20 km paddling och jag ger ett stort tack till Kenta och Anna som tipsade oss om denna trevliga paddling.

Kenta
Nästa paddling blir uppe i Karlsborg och Göta Kanal

Hälsningar Kajakledarna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar