fredag 6 juni 2014

Nationaldagspaddling 2014

Som tradition numera bjuder så genomförde vi en lyckad Nationaldagspaddling även år 2014.
Denna gång begav vi oss till Moväntabadet utanför Hult. Vi blev tio lyckliga själar som slöt upp och genomförde dagens paddling.
Moväntabadet är en liten idyll mitt i Småland. Försjön ligger här och är en källsjö kylig men med ett friskt vatten. I Norra delen, som även var målet för paddlingen, ligger de välkända sevärdheterna Skuruhatt med tillhörande Skurugata. Vi paddlade östra sidan av Försjön och gick i land i norra delen vid vindskyddet (Höglandsleden passerar här).
Härifrån vandrade vi drygt 1,5 km upp till Skuruhatt (338 möh) en nivå skillnad på ca 122 meter.
Därifrån har man en fantastisk utsikt och ett mycket lämpligt ställe att intaga en lunch (naturligtvis i sann frilufts anda).


Nog rastat, vandringen fortsatte ner genom Skurugata som är en häftig spricka i berget att vandra igenom. Naturen kan verkligen bjuda på fantastiska skådespel.
 



Anette från Karlsborg hade aldrig varit här och tyckte nog att det var lite kusligt med alla "troll" som spanade över kanten. Skämt åsido. Har du aldrig varit här så rekommenderas ett besök omgående. Vi var nog rätt nöjda allihop och paddla åter ner mot badet men denna gång västra sidan som är lite mindre rak och bjuder på trevlig paddling. Lite konstig sjö är det allt för det är en massa stubbar under vattnet lite varstans. Verkar som det någon gång varit en höjning av nivån.
Till nästa gång.
Kajakledarna genom Ove Söderqvist.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar