lördag 10 maj 2014

Nömmen 140509

Efter lite kort varsel angående paddlingen så blev vi inte så många som gav oss iväg (Felicia och Jag) denna sköna dag med lagom vind och temperatur.
Vi startade i Stensjön.
Ca kl 12 gav vi oss iväg ut på sjön för att så småningom landa vid Ravelsrydsbadplats. Äntligen har Fiskljusarna kommit och sjöfåglarna är på plats. Kanadagässen har redan fått ungar.
Ännu var inte bryggan på plats i Ravelsryd men den använder vi ju inte ändå för stranden är så fin. Nu blev det lunch med den sedvanliga gourmetlunchen "varmkorv".
Utsikten från kajaken är vacker när man sitter så nära sjön och ser allt i ett annat perspektiv.
Nu tog vi sikte på rakaste vägen till "kanalen" mellen Kalvöarna och att det finns gott om sten såg vi när man drar direkt i en rak linje från Ravelsryd och dit. Som tur var parkerade vi inte på någon men roder och paddel sa oss att här var det sten.
Efter att vi tagit oss över till andra sidan sjön tog vi sikte på den lilla stranden norr om Donnemilen för en sista fika. Här dök det upp ett och annat par Danskar eller om det var Tyskar, vet inte så noga. Men de tog en beundrande titt på våra kajaker (de var nog lite avundsjuka tror jag). Efter välförtjänt fika paus började det bli ont om tid för jag skulle till Lövhult och hyra ut en Kanot. Det är svårt med tiden när man trivs med tillvaron. Man får passa på att njuta när väder och tid så tillåter.
Det var allt för denna gång.
Paddla lugnt
Ove Söderqvist



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar