lördag 1 juni 2013

Solgen 130601

Denna lördag var vi sex stycken glada paddlare som gav oss iväg till Mellby badplats vid sjön Solgen för att ta oss an den södra delen av sjön. Vädret var helt ok. 18 grader i luften och 17 i vattnet lite vind från NO men inte mer än att det var paddelbart. Efter att vi lagt i vid Mellby badplats så begav vi oss söderut och in i Solgenån som är uppdämd vid Värne.

Solgenån
Lyckliga paddlare i Värne
Därefter paddlades det tillbaka ut i Solgen och vi följde västra sidan i så mycket lä vi kunde hitta. Och i sann främjaranda så blev det dags för fika.

Fikadags på Hammarudden
Efter välförtjänt paus så sicksackade vi mellan stenar och öar och begav oss sedan över till östra sidan för att få mer lä. Försökte gå iland söder om Eksjö fiskeklubbs lilla hamn på en liten sandstrandsremsa men de från klubben sa att de som sköter stranden inte gillar detta så vi paddla tillbaka lite och trixade oss iland via en krokig brygga. Efter lite vila så drog vi ner till sjöns södra badplats där lunchen intogs i lätt duggregn. Mätta och nöjsamma följde vi sedan strandkanten till sjöns sydligaste delar för att sedan fortsätta norrut igen. Fick med mig en liftare...

Liftande slända.
.... som inte ville flyga utan satt kvar i ca 4 km.
I lätt medvind så gick det lättare och kilometrarna avverkades i rask takt tills det åter var dags för... ja vad tror ni, fika så klart. En liten sandig plats med brygga fick äran denna gång.

Landkrabbor ?
Främjaranda (fika)
Livet är fantastiskt
Så var det bara resten kvar och det blev nästan samma rutt tillbaka som innan. Väl tillbaka i Mellby så spelades det brännboll men vi fick inte vara med och inte bjöd dom på tårta heller. Men det gjorde inget vi var så nöjda ändå. Kan man vara annat än en dag i kajaken med fint paddelväder och trevligt sällskap. Dagens etapp blev ca 28-30 km lång.
Jag tackar för trevligt sällskap och ser fram emot nästa gång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar