fredag 8 juni 2012

Nationaldagspaddling


Så blev det även paddling på vår Nationaldag. Vi var sex glada paddlare som samlades vid Mio:s parkering för att bege oss till Husqvarna där vi började vår paddling.
Vädret var lite växlande med svag vind och efter att vi rundat Rosenlund så blev det fika paus på Vätterstranden.


Därefter paddla vi igenom gästhamnen för att komma ut i Munksjön. Vi kollade om det gick att ta sig igenom till Rocksjön med det var tyvärr igenvuxet.
Då blev vi plötsligt sugna på glass. Bodil försökte få en "Pirbesökare" att ordna detta men därav blev det intet "tyvärr".
Så vi paddla ut ur gästhamnen och följe piren tillbaka då Evald tog sig iland och kom tillbaka med sex  kulglassar i regnbågens alla färger och smaker.


Den glassen satt fint. Är man man bara envis så går det mesta.

Efter denna kulinariska njutning så begav vi oss tillbaka och gick iland vid Rosenlund för fika/lunch.
Eftersom vinden avtagit helt och vi ville paddla lite till så begav vi oss upp i Husqvarnaån. Vi följde ån ända tills vi kom fram till kraftverket, men där tog det stopp.


Så det var bara att vända. Evald och Jag tog oss en avstickare in i en annan liten å som visade vara en återvändsgränd men innehöll en intressant låg bro att ta sig under och ån var inte bredare än kajaken plus 10 cm så vändningen blev som att fickparkera.

Allt som allt så paddlade vi ca 22 km denna eftermiddag och var både glada och trötta när vi begav oss hemåt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar